Vier de lente in Best

Tijdens Best Groeit & Bloeit vieren we van 1 april t/m 7 mei de lente in Best! Ga er lekker op uit, verken de natuur door middel van een van de vele wandel- of fietsroutes, geniet van een drankje op het terras en ontdek alle activiteiten in onze prachtige gemeente.

Luid de lente in op 1 april

Op 1 april wordt de lente ingeluid in het centrum van Best! Kinderen vermaken zich op één van de vier springkussens, laten zich met schmink omtoveren in de kiosk en ontmoeten de zingende Paashaas. Er verschijnen uit verschillende hoeken streetacts, zoals drie meter hoge steltlopers, een circusartiest van onze lokale Circus Jongleers en Walter met zijn rariteitenkabinet. Dat allemaal onder het genot van lekkere achtergrondmuziek in de straten van het centrum! 

In de modewinkels ontdek je de modetrends voor dit jaar en maak je bij een aankoop kans op een cadeaubon van één van de deelnemende modezaken t.w.v. €50! Daarnaast zijn de terrassen voor de eerste keer dit jaar weer geopend, dus kom genieten van een hapje en drankje!

Bekijk de laatste updates

Ontdek alle voorjaarsactiviteiten

Fotografeer en win!

Of je nu een camera hebt of niet, er schuilt in iedereen een fotograaf. Stroop de mouwen op, ga erop uit in onze prachtige gemeente en wie weet maak jij het perfecte plaatje van Best! Zet bijvoorbeeld de bloeiende natuur, grazende edelherten, of genietende inwoners op de foto. Of maak coole actiefoto's bij Cablepark Aquabest! Alles mag, zolang de foto maar in de gemeente geschoten is. 

Stuur jouw foto('s) t/m 7 mei in in via info@beleefbest.nl en maak kans op hele toffe prijzen, die binnenkort bekend worden gemaakt! 

Mail direct je foto('s)

Ga erop uit!

 • Geniet van de natuur

  Rondom Best liggen vijf natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen. Wandel bijvoorbeeld door de Scheeken, de Mortelen, Nieuwe Heide, Pailjaart of de Sonse Heide. Het is ook mogelijk om de natuur van Best ter fiets te ontdekken. Trap bijvoorbeeld langs de Scheken, de Mortelen, Nieuwe Heide, Pailjaart en Sonse Heide of kies een van de andere fietsroutes uit.

 • Voor de actievelingen

  Ga dan waterskiën of wakeboarden bij Cablepark Aquabest! Hier kan je zowel als beginner als ervaren watterrat genieten van de prachtige banen. Een activiteit vol uitdaging en plezier waar je al jouw energie in kwijt kunt! 

 • Een balletje slaan

  Bij Lawn Tennisvereniging Best kan je zowel een tennisbaan als een padelbaan reserveren! 

 • Golf

  Liever een ander balletje slaan? Dat kan bij Best Golf, midden in de natuur! 

 • Kunst, cultuur en geschiedenis

  Best staat bekend om haar rijke populierenverleden en de vele klompen die hier gemaakt zijn. Maar kijken naar kunst, dat kan in Best zeker ook. De gemeente heeft veel bijzondere kunstwerken, gebouwen en voorstellingen. Eén ding is zeker: Best is in allerlei opzichten bijzonder mooi!