Dagje uit

In het boeiende Best is er altijd iets te doen. Voor jong & oud, fanantiekelingen & rustzoekers, voor fans van lekker eten of van een fijne portie cultuur. In Best worden natuur, cultuur, historie en echte Brabantse gezelligheid moeiteloos gecombineerd. 

Lekker de natuur in of een dagje uit? Check hier wat allemaal mogelijk is.

BestZOO

Bij BestZOO kom je ogen tekort. Hier kun je nog genieten van de echte Brabantse gezelligheid. BestZOO is een knus dierenpark waar je als bezoeker nog dicht bij de dieren kunt komen. Je kunt ze niet alleen heel goed zien, maar ook bijna aanraken.

BestZOO is erg geschikt voor kleine kinderen, omdat het oppervlak niet zo groot is. Ook is er een overzichtelijke speeltuin en ziijn er genoeg plekjes om uit te rusten met een heerlijk Brabants kopje koffie.

Ontdek de dieren van BestZOO

Joehoe naar DippieDoe

In het grootste indoor speelpark van Nederland heb je geen kind aan je kind! Ook ‘outdoor’ kan je kind naar hartenlust zwieren, zwaaien en spelen in de achtbanen, een zweefmolen, het veilige zwemwater en een geweldig indoor klim- en klauterparadijs. Eén ding is zeker: jouw kind verveelt zich bij DippieDoe geen moment!

Joehoe naar DippieDoe
 • Waterpret

  Het water van Aquabest biedt volop waterpret. Jong en oud kunnen heerlijk en veilig zwemmen. Houd jij van wat meer actie? Bind dan de (water)ski’s onder of stap op een wakeboard. Dankzij de ervaren instructeurs is waterpret gegarandeerd! 

  Waterpret
 • Strandplezier

  Kom luieren op een heerlijk zandstrand of bouw samen met de kids een groot zandkasteel. Zoek daarna de verkoeling op en neem een frisse duik in het heldere water.

  Strandplezier
 • Chillen bij Beachclub Sunrise

  Ibiza in Best: dat is Beachclub Sunrise in een notendop. Good food, happy people en beautiful views zorgen voor een heerlijke dagje uit.

  Chillen bij Beachclub Sunrise
 • Feesten op festivals

  Aquabest is een toplocatie voor festivals. Lekker feesten op het strand, nabij het watere. Logisch dat er regelmatig festivals zijn. Check de evenementenkalender voor de komende events!

  Feesten op festivals

Natuur in Best

Ben je een natuurliefhebber? Dan is Best een gouden plek! Best ligt namelijk in het hart van Het Groene Woud: een prachtig, groot en gevarieerd natuurgebied in de driehoek Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. Jij denkt misschien meteen aan bossen. Dat klopt, maar Best heeft nog véél meer natuurschoon. Van heide tot moerassen en van vennen tot bossen. Laat je verrassen door al dat moois op de manier die bij jou past. Best is een ideaal startpunt voor allerlei wandel- en fietstroutes die je laten genieten van de natuur.

 • Fietsen

  In Best kun je heerlijk fietsen. Er liggen wel 5 natuurgebieden rondom Best waar je doorheen kan fietsen. Trap bijvoorbeeld langs de Scheken, de Mortelen, Nieuwe Heide, Pailjaart en Sonse Heide of kies een van de andere mooie fietsroutes. 

  Fietsen
 • Wandelen

  In Best kun je heerlijk wandelen. Kies bijvoorbeeld een route uit die je langs de historie, door de natuur, door het dorp of juist over het platteland voert. Kies meteen een oergezellige tussentop uit. Het is altijd boeiend in Best!

  Wandelen