Altijd in beweging

Best is altijd in beweging: er is altijd iets te doen. Iedereen kan op zijn eigen manier en niveau lekker sportief op pad gaan. Van fietsen tot mountainbiken en van wandelen tot golfen. Ontdek de sportieve kant van Best en jezelf!

 • Van golfen tot genieten

  Van clinic tot competitie: bij Golf Best is iedereen van harte welkom om een balletje te slaan. En met iedereen bedoelen we ook echt iedereen. Je hoeft geen lid te zijn om de banen te gebruiken. Daar wordt dan ook veel gebruik van gemaakt. Logisch, want Golf Best heeft een prachtige, natuurlijke  18 holes golfbaan, een 9 holes PAR 3 baan (pitch en putt), een oefengreen en drivingrange. Nog niet bekend met deze termen? De instructeurs geven beginners graag alle uitleg en leren je de basisbeginselen van deze sport. Liever kijken naar het spel of lekker genieten voor of na je sportieve inzet? Dan is brasserie Dimples een aanrader. Het restaurant, met groot terras, heeft een prachtig panormisch zicht op de golfbaan.

  Van golfen tot genieten
 • Waterpret

  Voel jij je als een vis(je) in het water? Dan biedt Best je zomer en winter volop waterpret. Zwemcentrum ZIB is het hele jaar door geopend. Openluchtzwembad De Dolfijn is in de zomer een heerlijke plek voor klein en groot. Liever naar het strand? Ook dat kan in Best. Bij recreatiepark AquaBest ligt een prachtig zandstrand. Dit park biedt volop waterpret. Naast zwemmen kun je hier ook waterskiën en wakeboarden. Zelfs duikers kunnen hier, op afspraak, terecht om te duiken naar onder meer een zeilboot en een compleet huis.

  Waterpret
 • Balletje slaan

  Padel is enorm populair. Ook in Best kun je een balletje slaan. Bij Lawn Tennisvereniging Best kun je een van de vier padelbanen huren. Vooraf reserveren is wel verplicht. 

  Balletje slaan
 • Trappen maar!

  Best heeft 5 fantastische natuurgebieden om zich heen en dient ook als poort naar het Groene Woud. Een gebied dat je prima per fiets kunt ontdekken. Bekijk onze fietsroutes of download de handige app ‘Routes in het Groene Woud’, waarmee je zelf een mooie wandel- of fietsroute uitstippelt. Een populaire route is de mountainbikeroute door de bossen van Best. Kinderen leven zich met hun BMX uit op het speciale crossveldje in het Wilhelminapark.

  Trappen maar!
 • Wandelgenot

  Best is een waar wandelparadijs. Er zijn verschillende wandelroutes door het dorp én de omliggende natuurgebieden. Er is voor elk wat wils: in thema en afstand. Ga de paden of en de lanen in en ontdek hoe Best boeit en bloeit.

  Wandelgenot