Over Best

In Best valt altijd wat te beleven: voor jong en oud, voor stiltezoekers en sportievelingen, voor feestgangers en festivalfans, voor cultuursnuivers en fijnproevers, voor einzelgängers en grote gezelschappen en voor bezoekers én inwoners. We hebben het beste te bieden van twee werelden: brainport & ’t Groene woud, bedrijvigheid & bourgondisch genieten, rumoer & rust, cultuur & natuur, bruisend & bosrijk. Kortom: Best boeit en bloeit! Kom genieten van onze Brabantse gastvrijheid op een manier die bij jou past!

Ons populierenverleden

Klompengat: zo heet Best tijdens carnaval. Het geeft precies weer wat Best lang geleden was. Een kleine gemeenschap waar keuterboeren al in de 18de eeuw in de winter bijverdienden door klompen te maken. Wisten zij veel dat een paar generaties later de Bestse klompen de hele wereld over zouden gaan! Van handwerk van de arme boer tot een rijke industrie: de klompenmakerij heeft diepe sporen getrokken in de ontwikkeling van Best. Er is in al die eeuwen veel veranderd. Maar één ding is gelijk gebleven: de populier is nog steeds populair in Best. Deze boom was en is de grondstof voor de klomp. Inmiddels staat de populair symbool voor veel meer dan de klompenindustrie.

Ontdek ons verleden

Historie van Best

Operatie Market Garden is één van de belangrijkste militaire gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. In september 1944 lieten de geallieerden met 'gliders' manschappen en materiaal landen op de plek die nu pal naast Museum Bevrijdende Vleugels in Best ligt. Stap in de voetsporen van de helden van de 101e Airborne Divisie en herbeleef het verhaal dat tot de bevrijding van Zuid-Nederland zou leiden.

Ontdek het centrum

Best  boeit en bloeit op heel veel manieren. In het gezellige, compacte centrum heb je alles binnen handbereik: een mix van allerlei winkels en horeca, historische gebouwen, een klein maar fijn park en zelfs een heerlijke waterspeelplaats voor de kinderen. In het centrum zijn regelmatig evenementen voor jong en oud. Je kunt je dus prima de hele dag vermaken. Of zelfs meer dan één dag. Want in Best kun je ook kamperen en logeren! 

Ontdek het centrum

Bourgondisch Best

Brabanders zijn Bourgondiërs. Lekker eten en drinken en vooral van het leven genieten: dat is het pure Brabantse gevoel. Best is daarop zeker geen uitzondering! Je kunt kiezen uit een heel scala van lekkere plekken om te proosten, te toosten, te lunchen of dineren. Er is voor elk wat wils. Welke menukaart past bij jou?

Ontdek de adresjes