Gratis spelen in Best

| Myrthe van de Wijdeven

Wat is er met lekker weer nu leuker dan er gezellig met het hele gezin op uit te trekken? Juist: als dat gezinsuitje ook nog eens gratis is, maakt het nog een stuk leuker!

Hier gaan we geregeld met de kinderen even naar de speeltuin toe. Lekker spelen, eventueel een picknickkleed mee om even wat te snacken tussendoor: heerlijk! Ook in Best zijn er voldoende leuke gratis speeltuinen te vinden. Ik geef je een paar tips, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer te vinden!

Speeltuinenroute Heivelden

Het heet natuurlijk niet echt de speeltuinenroute, maar zo hebben wij het gekscherend genoemd. In de Heivelden, vanaf de rotonde bij het Heerbeeck College, loopt een groot wandelpad met diverse leuke speeltuinen aan weerszijden. Tot aan het winkelcentrum kun je verschillende speeltuinen vinden. Ik zeg hier altijd dat we de ‘speeltuinenroute’ gaan lopen, dat klinkt toch net iets leuker! Van een leuke schommel tot een treintoestel, en van klimtoestellen tot speelhuisjes: er is voor ieder wat wils!

Vernieuwde speeltuin in het Wilhelminapark

Waar ik vroeger geregeld in de grote toren klom in het Wilhelminapark, is er nu nog meer keuze om te spelen daar! Onlangs zijn er wat dingen vernieuwd, waardoor het nu voor een nog grotere doelgroep leuk is om naartoe te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het voetbalveldje en de kabelbaan voor de wat oudere kinderen, en de kleine winkeltjes voor de wat kleinere kindjes. De bandschommel en evenwichtsbaan doen het hier altijd heel goed! Vergeet vooral niet om een kijkje te nemen bij de dieren in de kinderboerderij. Vanuit het park kun je ze goed bewonderen, en tijdens openingstijden kun je ze ook nog een bezoekje brengen en aaien!

Speeltuin in het park van het Wilhelminadorp

Spelen in Dijkstraten

In Dijkstraten is een hele grote speeltuin aangelegd. Ook hier is voor verschillende leeftijden iets te doen. Van een heus piratenschip tot een duo-kabelbaan: aan iedereen is gedacht! Het water dat door de speeltuin heen loopt geeft bovendien een extra spelelement aan deze speelplek. Echt zo leuk om eens naartoe te gaan! De kinderen kunnen zich er lang vermaken. Liever wat sportiever bezig zijn? Vlakbij de speeltuin is een leuk voetbalveldje!

Speeltuin in de wijk Dijkstraten

Natuurspeeltuin in de Vleut

In het natuurgebied de Vleut is ook een heel leuke speeltuin neergezet. Vooral erg leuk om te combineren met een wandeling in de omgeving. Kunnen de kinderen erna lekker uitrazen op de kabelbaan, afkoelen met het water wat ze zelf oppompen of nog even uitkijken op de omgeving waar ze net gewandeld hebben vanuit de uitkijktoren!

Natuurspeeltuin in de Vleut

Spelen in het centrum

Ook in het centrum van Best is een prachtige speeltuin aangelegd. In de Spinnerstraat, op het voormalige evenemententerrein, zijn verschillende speeltoestellen geplaatst. Er loopt een mooi pad doorheen, en door de beplanting is het een mooie groene omgeving. Een heerlijke plek om even rust te vinden als je de drukte van bruisend Best even wil ontlopen.

Je ziet: er zijn voldoende mogelijkheden om lekker te spelen in Best! Deze gratis speeltuinen zijn slechts een kleine selectie van alles wat er te vinden is. Dus ga gerust op zoek naar leuke speeltuinen, en laat het ons vooral weten als je een leuke plek gevonden hebt: wie weet volgt er nog een blog met meer leuke gratis speeltuinen die Best rijk is!