Beleef Best op z'n Bests!

Het einde van het jaar nadert: nog een paar dagen, en dan is het alweer 2023! Ook in de laatste weken van het jaar is er in Best nog voldoende te beleven. Zo kun je in het centrum van Best genieten van een legio aan activiteiten! Zowel op sportief, cultureel als muzikaal gebied valt er voldoende te beleven. 

Ga bijvoorbeeld eens lekker een rondje schaatsen op het Dorpsplein in het centrum van Best. Doordat de schaatsbaan van kunststof gemaakt is, kan hier ook zonder vorst geschaatst worden. Met zijn 220 m2 is de schaatsbaan groot genoeg om met een groep mensen te genieten van vele uren schaatspret. De schaatsbaan is bijna iedere dag t/m 8 januari geopend. Bekijk de actuele openingstijden via www.beleefbest.nl/winter. Voor €2,- kun je een uur schaatsen. Je eigen schaatsen kun je gratis laten slijpen voor je de baan op gaat. Heb je geen schaatsen? Voor €1,- huur je al een paar, zodat ook jij de baan op kunt!

Tot en met 8 januari kun je op verschillende dagen genieten van een lekker drankje in het Wintercafé aan de hoofdstraat. Even opwarmen met een glühwein of warme chocolademelk na het schaatsen? Dan zit je hier goed! Liever gezellig een borrel doen met de familie of vriendengroep? Ook dan ben je van harte welkom in het Wintercafé! Met een heerlijk achtergrondmuziekje en goed gezelschap zit jij goed deze winter!

Daarnaast worden er ook verschillende leuke dingen voor jong en oud georganiseerd tijdens Best Bibbert & Boeit. Houd je van livemuziek? Op vrijdag 6 januari treedt de Liedjeskeuken op in het Wintercafé. Dit is een akoestische coverband, die speelt wat het publiek vraagt. 

Ook aan de liefhebber van Franse Chansons is gedacht. Op zaterdag 7 januari kun je genieten van de mooiste Franse liedjes die gedraaid worden. De entree hiervoor is gratis. 

Liever je algemene kennis testen? Dan is de Dorpsquiz iets voor jou. De Ronde Tafel Best organiseert een leuke pubquiz met vragen over afgelopen jaar, over Best en algemene kennisvragen. Deelname kost €10,- per persoon, en de opbrengst schenkt de Ronde Tafel 193 aan het goede doel. Aanmelden kan via deze link. Ben er snel bij, want het is zo goed als uitverkocht!

Ook aan de kinderen is gedacht. vindt er een verrassingsvoorstelling plaats. Hiervoor kan je je kaartjes al bestellen via www.jethbest.nl alleen het programma blijft nog even geheim! 

Liever wat meer spanning? Neem dan een kijkje bij de Vuurshow van Satyra en Hades, op vrijdag 30 december. Van 14.30 uur tot 16.00 uur zal er ieder half uur een vuurshow te zien zijn bij het Wintercafé. Om 16.45 uur kun je voor de laatste keer genieten van dit spektakel. 

Op dezelfde dag zijn er, een kwartier na de vuurshows, diverse dansvoorstellingen van de dansers van In2Dance te bewonderen. Je kunt je er de hele dag vermaken dus!

Het Wintercafé wordt afgesloten met een lekker carnavaleske middag. Geniet op zondag 8 januari vanaf 13.00 uur van de buuts van de tonpraters. Lachen, gieren en brullen gegarandeerd! Voor €11,11 kun je een kaartje kopen op www.jethbest.nl.

Zo zie je maar: in het bruisende Best is voldoende te beleven, ook al bibbert en beeft het hier. Welke activiteit ga jij bezoeken?