Beleef Halloween in Best

| Myrthe van de Wijdeven

De laatste jaren zie je het op steeds meer plaatsen terugkomen. Ook in Best wordt dit Amerikaanse feest steeds vaker gevierd. Van griezelig versierde huizen tot een heuse spooktocht. Van gillen van schrik in de achtbaan tot zelf pompoenen uitsnijden. Ook met Halloween is Best erg veelzijdig. Omdat de kinderen dan toch herfstvakantie hebben is er een extra reden om er dit jaar met Halloween op uit te gaan….als je durft!

Hans & Grietje

Halloween in Best begint vroeg dit jaar! Op zaterdag 22 oktober kan er namelijk een heuse griezeltocht gelopen worden in de Vleut. Tussen 19.15 uur en 20.30 uur kun je starten met de Halloweentocht. Je kunt parkeren bij het startpunt: het buurthuis van SKV (Oudebaan 10). Aanmelden om hier te griezelen is niet nodig! Bij aanvang betaal je €2,- per persoon. Je krijgt hiervoor een lampion om de tocht mee te lopen en een consumptie na afloop.

Griezelen bij DippieBoe

Van 25 tot 30 oktober staat attractiepark DippieDoe in het teken van enge griezels en griezelige engerds. Het park wordt tijdens deze dagen omgedoopt tot Dippie Boe! Dat alleen is al schrikken natuurlijk. Hoewel je normaliter vooral vrolijke kinderen hoort spelen in het attractiepark, klinken nu de duistere klanken van grimmige piraten door het park. Deze piraten zitten overal in het park verscholen. Ze zijn vervloekt door de kwade zeedemoon die de macht wil grijpen. Durf jij in het park te blijven terwijl de nacht haar intrede doet? Het park is geopend van 12.00 – 21.00 uur en vanaf 18.00 uur starten de griezelavonden. Ook overdag zijn er voldoende Halloween-activiteiten, dus het is ook prima geschikt voor de kinderen die wat eerder hun bed opzoeken om nachtmerries te voorkomen. Kom vooral in je engste outfit naar DippieBoe toe, wie weet kun je de piraten nog laten schrikken!

Speurtocht door het Centrum

Op 28 oktober van 17:00 t/m 20:00 is het griezelen in het Centrum van Best
Er is een griezel bingo en een spook speurtocht langs de winkels.
Start is bij Pourvous en het eindigt bij Den Ekker!

HIGHLIGHTS
- Waarzegster
- Schmink
- Pompoen snijden
- Enge griezels in het dorp

Bingokaart is op te halen bij Pourvous 28 Oktober tussen 17:00 & 18:00
Knutselkaart is op te halen bij Lindessa/Vorstenbosch vanaf 19 Oktober en kan je ook weer inleveren bij Lindessa/Vorstebosch VOOR 26 Oktober.
28 Oktober is de prijsuitreiking bij Den Ekker
 

Pompoenerie van Best

Wil je liever je eigen huis zo eng mogelijk versieren? Kom dan naar de pompoen uitsnijdagen van de Pompoenerie in Best. Op een prachtige locatie aan de Broekstraat 13 kun je van 24-28 oktober om 10 .00 uur of 14.00 uur je eigen pompoen uitsnijden. Voor €10,- per persoon maak je jouw Jack-o-Lantern! Hiervoor krijg je een pompoen, uitsnijsetje en wat lekkers te eten en te drinken. 

Spooktocht Wilhelminadorp

Op 29 oktober organiseert WD25 een enge spooktocht. Ben je niet zo bang aangelegd, dan is dit zeker wat voor jou! Tussen 19.00 – 22.00 uur kun je starten vanaf Ons Café. De kosten voor deze tocht zijn €3,- per persoon. Dit is inclusief twee consumpties. Inschrijven kan bij Ons Café of via  06 52 43 80 37. Let wel even op als je gevoelig bent voor heftige licht- en geluidseffecten. 

Trick or Treat

Houd je meer van een ‘echte’ Trick or Treat? Dan moet je op 29 oktober in de Leeuwerik zijn! Daar mag je met een groep vrienden, of gezellig met het hele gezin, door de wijk struinen om aan te bellen bij de Trick or Treat-huizen. Na een ‘je snoep of je leven’ of een ‘trick or treat’ krijg je dan lekkere snoepjes mee. Dat klinkt top toch? Maak het nog leuker door jezelf lekker griezelig aan te kleden. Aanmelden kan door voor 28 oktober te mailen naar renatewolters@home.nl. Leden van buurtvereniging de Leeuwerik betalen €1,50, niet-leden betalen €3,- om deel te mogen nemen. Na aanmelding krijg je een Tikkie toegestuurd om de betaling te voldoen en krijg je alle info.

Je ziet het: er is voldoende te beleven in Best! Wil jij griezelen en gillen tijdens Halloween? Beleef dan Halloween in Best!